Luovuus

Luova taidetyöskentely

Creative and intuitive art-making

Kreativ-künstlerisches Schaffen

LUOVA TAIDETYÖSKENTELY

 

Leikkisyys ⁓ aistien herättely ⁓ värit ⁓ intuitio ⁓ itseilmaisu ⁓ itsetuntemus ⁓ tunnetaidot

Työskentelyn muotoina mm. kuvan tekeminen, liike, musisointi, kirjoittaminen, draama

Luovan taidetyöskentelyn työpajat ja kurssit

 

Taiteella ja kulttuurilla on läheinen yhteys hyvinvointiin: taidelähtöisillä, luovilla menetelmillä voidaan vaikuttaa positiivisesti terveyteen ja toimintakykyyn sekä ennaltaehkäistä sairauksia. Luovuus on yksilön hyvinvoinnin kannalta keskeinen tekijä ja merkittävä voimavara. Jokainen ihminen on luova, ja omaa luovuutta on mahdollista kehittää niin ajattelun kuin konkreettisen toiminankin tasolla. Ryhmämuotoisesti tapahtuvassa luovassa taidetyöskentelyssä käytetään taiteen moninaisia menetelmiä vapaaseen itseilmaisuun. Sallivassa ja turvallisessa ilmapiirissä tapahtuva säännöistä ja arvostelusta vapaa työskentely mahdollistaa omien ajatusten ja tunteiden ilmaisemisen ja tarkastelun, oman sisäisen maailman havainnoinnin  ja  uusien näkökulmien ja  ratkaisujen löytämisen mieltä askarruttaviin kysymyksiin.

 

Taiteen tekeminen tarjoaa hyvän pysähtymiskeinon hektisen arjen keskelle ja toimii vastapainona suorituskeskeiselle työelämälle. Taiteillessamme  otamme aikaa itsellemme ja keskitymme käsillä olevaan hetkeen, aktivoimme mielikuvitustamme ja herättelemme kykyämme olla leikkisiä. Taidetyöskentelyn avulla voimme kokeilla ja kokea uusia asioita, löytää itsestämme uusia puolia ja vahvuuksia, ja siten myös lisätä itsetuntemustamme. Luova itseilmaisu rentouttaa, elvyttää, voimaannuttaa, tuo mielekkyyttä ja iloa elämään sekä mahdollistaa osaltaan oivallusten syntymistä ja henkilökohtaista kasvua. Taidetyöskentely sopii kaikille elämäntilanteesta riippumatta, aikaisempaa kokemusta taiteellisesta tekemisestä ei tarvita. Luovan taidetyöskentelyn työpajat ja kurssit räätälöidään kohderyhmän tarpeiden ja toiveiden mukaan. Työskentely voi tapahtua myös monitaiteellisesti, esimerkiksi valokuvauksen, piirtämisen, maalaamisen, saven muovaamisen, tarinoinnin ja/tai runoilun keinoin.


Katso myös lisätiedot Kohtaamistaiteen kursseista. 

 

CREATIVE AND INTUITIVE

ART-MAKING

 

Playfulness ⁓ sensory stimulation ⁓ colors intuition ⁓ self-expression ⁓ self-awareness

 cognitive abilities ⁓ emotional skills


Modes of expression:

drawing, painting, music, writing,

poetry, movement, dance


Workshops and coursesKREATIV-KÜNSTLERISCHES SCHAFFEN


Spielerei ⁓ Sitimulierung der Sinne ⁓ Farben 

 Intuition ⁓ kreativer Ausdruck Selbstwahrnehmung ⁓ kognitive Fähigkeiten

emotionale Kompetenz


Verschiedene Ausdrucksweisen:

Bild, Musik, Ton, Bewegung, Tanz,

Schreiben, Gedichte, Drama


Workshops und Kurse

LUOVUUDEN LÄHTEELLÄ -TYÖPAJAT

 

 

Kaipaatko elämääsi lisää leikkisyyttä, läsnäoloa, aikaa itsellesi, intuitiolle ja luovuudelle?

 

Luovuuden lähteellä -työpaja johdattelee sinut tutkimusmatkalle oman luovuutesi lähteelle. Lämpimästi tervetuloa viettämään leppoisaa lauantai-iltapäivää luovan taidetyöskentelyn parissa!

 

Tässä työpajassa työskentelemme sanojen ja kuvien, kirjoitusvälineiden ja vesivärien, kanssa. Aloitamme iltapäivän virittäytymisellä taidetyöskentelyyn, jonka jälkeen annamme sanojen viitoittaa tietä värien ja muotojen äärelle. Sanojen ja värien kautta teemme omaa sisäistä maailmaamme näkyväksi.

 

Taidetyöskentely mahdollistaa yhteyden löytämisen itseen, ja edistää siten omien tunteiden ja tarpeiden tunnistamista. Luovan itseilmaisun kautta voit kokea yllättäviäkin oivalluksia ja löytää uusia voimavaroja sekä iloa ja merkityksellisyyttä omaan elämääsi.

 

Mitään ei tarvitse osata eikä sinulla tarvitse olla aiempaa kokemusta taidetyöskentelystä. Kaikki tarvikkeet löytyvät paikan päältä.

 

 Lämpimästi tervetuloa juuri sellaisena kuin olet!

KEVÄÄN 2019 TYÖPAJA

 

Ajankohta:  Lauantai 30.3.2019 klo 12.00-15.00.

 

Luova Kasvu:  Työpaja pidetään Luovan Kasvun tunnelmallisessa hirsiseinäisessä studiossa osoitteessa Espoon Vanhankartanontie 45, 02920 Espoo. Allergisille tiedoksi, että talossa on koira, jolla ei kuitenkaan ole pääsyä saliin. Lisätietoa osoitteessa www.luovakasvu.net.

 

Hinta:  Työpajan hinta on 50 € / henkilö (sis alv.) sisältäen ohjauksen, taidemateriaalit sekä teetä ja pientä purtavaa. Istumme mukavasti lattialla joogamatoilla tyynyjen päällä, joten tilaan mahtuu enintään kahdeksan henkeä.

 

Ilmoittautumiset:  Ilmoittautumiset 27.3. mennessä sähköpostitse emilia.lindroos@creante.fi tai tekstiviestitse puh. 040 502 6501.

CREANTE

 

Luovaa hyvinvointia


Creative Wellbeing


Kreativität & Wohlbefinden

 

Espoo, Finland

 

Y-tunnus | Business ID 


2181086-2

 

www.creante.fi

 

Yhteystiedot  |  Contact  |  Kontakt

 

 

Creante |  Emilia Lindroos Tmi

 

Emilia Lindroos

 

+358 (0)40 502 6501

 

emilia.lindroos@creante.fi

 

Facebook


Instagram

 

 

Sivustokartta


 

Etusivu

 

Luovuus

 

Jooga


Koulutukset

 

Taide

 

Creante

 

Yhteys


Copyright © 2019 Creante | Emilia Lindroos | All Rights Reserved Rekisteri- ja tietosuojaseloste